top of page

Regler for konkurrencer på Facebook

På langt de fleste medier har man lavet en paragraf i betingelserne omhandlende konkurrencer ol.

På Facebook findes de under promoveringer og er som følger:


(De kan også ses her under punkt 3. https://www.facebook.com/policies/pages_groups_events/#)


OFFICIELLE REGLER FOR PROMOVERING PÅ FACEBOOK

- Være ansvarlig for at det foregår på lovlig vis


- Følgende skal overholdes: officielle regler, og tilbudsvilkår; fx. alders- og bopælsbegrænsninger) og gældende love som som promoveringen og alle tilbudte præmier i forbindelse hermed er underlagt.


- Man skal give en fuldstændig afståelse af Facebook fra hver deltager og

en bekræftelse af, at promoveringen på ingen måde har noget at gøre med Facebook.


- Promoveringen kan foregå på sider, grupper, begivenheder eller i apps på facebook


- Personlige tidslinjer og venneforbindelser må ikke bruges: (f.eks. er "del på din tidslinje for at deltage" eller "del på din vens tidslinje for at få ekstra lodder" og "tag dine venner i dette opslag for at deltage" ikke tilladt).


- Facebook hjælper dig ikke med administrationen af din promovering, og du accepterer, at det er på eget ansvar, hvis du bruger tjenesten til at administrere din promovering.


ALTSÅ er vores fortolkning:

DU MÅ GODT:

- Kræve at folk skal trykke synes godt om på opslag.

- Opfordre til at dele dit opslag.

DU MÅ IKKE:

- Kræve at en deltager skal dele dit opslag.

- Kræve at deltagere skal tagge venner.

 

Der er altså en række krav for at være en helt legitim og lovlig konkurrence på Facebook. Spørgsmålet er, hvad der sker, givet man ikke følger disse. Umiddelbart så tror jeg ikke, der sker så meget. Man kan sikkert få en bøde eller ens konkurrence kan blive nedlukket, men det er ikke noget jeg kender til i dybden. Ofte ses der dog konkurrencer på facebook, der bryder med disse regler og det er altså ikke vores arbejde at agere politi på den front. Vi har dog visse holdinger og målsætninger på KonkurrenceTjenesten, hvorfor vi bliver nødt til at sige fra overfor nogle konkurrencer. De kan ses i billedet herunder:



Vi har valgt at vi på KonkurrenceTjenesten kun deler landsdækkende konkurrencer på vores facebookside. Her forståes konkurrencer, som kan tilgås for alle i Danmark og ikke sætter krav om at man fysisk skal hente en præmie; dvs. at vi ikke deler lokalkonkurrencer fra diverse købmænd på facebook, hvor man skal hente præmien i butikken, da deltagere i København sikkert ikke gider tage til Spar i Lemvig for at hente en cykel eller en buket blomster. Vi deler ej heller konkurrencer, hvor man kan fx. vinde en menu til én person til en restaurant, som kun befinder sig på Sjælland - medmindre dette er en præmie til hele familien.

- Undtaget under dette punkt er rejser, koncerter, ophold og lignende, hvor man oftest tager afsted - og som familie - hvorfor det sagtens kan være interessant for en i Jylland at tage til Sjælland, hvis denne vinder et kro-ophold eller entre til en forlystelsespark.


Punktet omkring krav om deling handler om, at vi ønsker at undgå at tilsigte alt for megen reklamespam i folks feed. Foruden dette er det selfølgelig i strid med Facebooks betingelser, men også blot irriterende at skulle fylde sine venners feed med reklame.


Vi har valgt at sigte efter konkurrencer med en værdi højere end ca. 200kr., da vi også ønsker at tilsigte en form for kvalitet i de konkurrencer, vi deler. Det er ikke altid det står i et opslag, hvor meget en præmie er værd; her må vi gisne os om en værdi og træffe et valg om en deling eller ej (der kan forefindes ændringer for beløbet i fremtiden).


Der florerer rigtig mange konkurrencer rundt på nettet og vi søger absolut ikke at være dem der deler flest - derimod går vi efter de konkurrencer med en lidt højere værdi og kvalitet.


Grunden for disse punkter - andet end ovennævnte er - at vi gerne have en vis form for struktur, standard og gennemsigtighed hos KonkurrenceTjenesten. Når folk logger ind hos os eller kigger på vores facebookside skal de gerne have lyst til at gøre brug af os uanset, hvor i landet de måtte befinde sig. Vi ønsker at ramme så bredt som muligt, men samtidig have en vis standard.


Vi minder om at KonkurrenceTjenesten.dk blot videreformidler konkurrencer og har intet med dem at gøre. Deltagelse i konkurrencer sker på egen hånd og KonkurrenceTjenesten.dk fraskriver sig alt risiko ved deltagelse.

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page